• Dansstijlen Kix dance

Dansen is expressie, een stukje entertainment voor de kijker. Bij dansschool Kix-dance worden verschillende dansvormen gegeven, namelijk Jazzballet, Clipdance, Hiphop/Streetdance, Modern, Klassiekballet, Breakdance, Cheerleaden, Kinderdans en Peuterdans.

Bij de indeling van de groepen wordt niet alleen gekeken naar de leeftijd, ook wordt op het dansniveau van elk kind, de techniek, de houding, de presentatie en het showelement gelet.

De opbouw van alle groepen is ongeveer hetzelfde. We beginnen met een warming- up om de spieren lekker warm te maken. Daarna gaan we verder met de oefeningen om de spieren te verlengen en aan diverse technieken te werken. Vervolgens komt een stuk over de lengte van de zaal om alvast de moeilijkste danspasjes van de dans onder de knie te krijgen. We sluiten af met een dans die we elke les een stukje uitbreiden. Op het einde van het dansjaar heeft elke groep 2 dansen aangeleerd. Deze dansen worden in de einduitvoering van Kix-dance, in de theaterzaal van de Voorste Venne te Drunen, gepresenteerd voor publiek.

Jazzdance is een vrije manier van dansen gebaseerd op populaire muziek uit alle tijden. Danstechniek is zeker van belang en dat leren wij dan ook aan. Wij bieden in deze lessen de verschillende jazz-stijlen aan: afro-jazz, show-jazz, street-jazz.

Modern deze dynamische en ademende stijl is gebaseerd op bewegingen zoals: lopen, rennen, springen, draaien, zwaaien, rollen, vallen en opstaan. Deze manier van dansen ligt dichtbij onze dagelijkse bewegingen en voelt daardoor natuurlijk aan.

Clipdance houdt zich bezig met het nadansen van televisieclips van diverse artiesten in de top 40. Hierbij wordt meer op het groepsverband gelet.

Streetdance is de verzamelnaam voor verschillende dansvormen die ontwikkeld zijn op straat, in clubs of op scholen. Het is een veel gedanste stijl in videoclips. In deze lessen wordt veel aandacht besteed aan kracht en uitstraling.

In deze les wordt de klassieke ballettechniek aangeleerd waarbij veel aandacht is voor houding, muzikaliteit en coördinatie van het lichaam. Wij werken aan sierlijkheid en inlevingsvermogen. De les begint altijd aan de balletbarre, daarna volgen er oefeningen in het midden en over de diagonaal.

Kinderdans/Peuterdans de lessen worden verpakt in thema's die helemaal op de belevingswereld van kleuters/peuters aansluit. Tijdens de lessen worden de basisbeginselen van dans spelenderwijs aangeleerd.

De dans heeft een veel verschillende soorten bewegingen, grofweg ingedeeld in top rock (staand dansen), footwork (vanuit gehurkte positie), powermoves en freezes (poses). Binnen break (en globaal bij hiphop) draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie.

Ervaringen

Probeer & Ervaar het zelf!